Fakta Menarik Tentang Mesin Slot

Saya yakin anda pernah melihat mesin slot sekali. Anda tahu, penyamun bersenjata yang terkenal. Ia dinamakan seperti itu kerana pada asalnya ia mempunyai satu tuil yang digunakan untuk memutar tiga gulungan dalam selongsong. Malah beberapa mesin yang serupa masih digunakan dan memberikan banyak hiburan kepada pemain dan mari kita hadapi, beberapa ganjaran juga.

Tetapi pernahkah anda tertanya-tanya tentang sejarah mesin slot? Izinkan saya memberitahu anda beberapa fakta tentang mereka hari ini.

Mesin pertama yang dihasilkan diberi jolokan Liberty Bell dan dihasilkan pada tahun 1895 oleh seorang lelaki bernama Charles Fey. Dia adalah seorang pendatang Jerman yang datang ke Amerika untuk mencari gaya hidup yang lebih baik. Simbol asal yang digunakannya pada gulungan datang daripada sut kad. Jadi ada bintang, ladam kuda dan loceng kebebasan agen togel.

Mesin Libery Bell ternyata menjadi kejayaan besar dan hak untuk menghasilkan dan mengedarkannya dengan cepat dibeli oleh syarikat pengeluaran peralatan perjudian. Bagaimanapun Cherles Fey enggan menjual versi baharu mesin yang akan dihasilkan. Salah satu daripada versi berita itu dipanggil Operator Bell dan merupakan versi pertama yang menggunakan simbol buah yang kini terkenal pada gulungan. Ia dicipta pada tahun 1907.

Menjelang 1910 terima kasih kepada undang-undang baru yang melarang perjudian mesin ini menjadi haram. Beberapa pengeluar dalam usaha untuk mengekalkannya di Pasaran cuba menyamar untuk mesin layan diri. Salah satu helah yang mereka gunakan ialah membina sebuah mesin yang mengeluarkan sebatang senjata api dengan setiap tarikan tuil. Malangnya, satu-satunya hasil daripada itu ialah sejak itu mesin layan diri mula dilihat dalam cahaya negatif, satu arah aliran yang agak kuat hari ini.

Apabila undang-undang telah dibatalkan, mesin slot kembali kepada kegunaan awam dan pada tahun 1960 telah hilang semua elektrik dan sedekad kemudian mikrocip telah ditambah untuk membolehkan mesin berfungsi dengan menekan butang sahaja.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *